Over mij

yvonne kleinIk ben geboren op 2 maart 1971 in Delfzijl, opgegroeid in Uithuizermeeden en Roodeschool in het noorden van Groningen.

Als kind was ik al erg creatief bezig. Behalve buitenspelen: in de sloot spelen, hutten bouwen, bogen maken, veren en schelpen zoeken om kunstwerkjes van te maken, tekende ik al erg graag en veel. Op de basisschool werd ik begin december altijd gevraagd Sinterklaas op zijn schimmel op het schoolbord te tekenen.

Toen ik rond mijn tiende van een vriend van de familie tekenboeken kreeg om stillevens en cartoons te leren tekenen, nam het kunstzinnige in mij een vliegende vaart. Omdat stillevens en cartoons tekenen toen niet echt mijn “ding” was, ging ik mijn lievelingsdieren tekenen: paarden.

stilleven 12 paard 12

Er ging bijna geen dag voorbij zonder dat ik de tekenpotloden in handen had gehad. Bij het maken van boekverslagen op het voortgezet onderwijs, tekende ik de omslagen van de boeken altijd na om de verslagen er nog beter uit te doen zien.

verslag 14 1 verslag 14

Tijdens mijn latere opleiding MDGO-Mode en Kleding trok o.a. het mode-tekenen mijn aandacht, wilde ik graag modeontwerpster worden en deed na deze opleiding toelatingsexamen aan de Academie Minerva te Groningen. In die tijd wilde blijkbaar iedereen modeontwerpster worden en waren er ongelooflijk veel aanmeldingen. Er waren natuurlijk maar een beperkt aantal leerplaatsen beschikbaar en ik werd niet uitgekozen, maar dat ontmoedigde mij niet en ik bleef doorgaan met tekenen.Ik heb daarna de technische opleiding Kopklas Grafisch gedaan waarin ik veelal de basis van het grafisch vak leerde kennen.

Na de opleiding kon ik vrijwel direct aan de slag bij Lichtreklame Groep Groningen waar ik veel leerde over het beletteren van auto’s en lichtbakken voor reclamedoeleinden. Vanaf daar ben ik zonder enige ervaring bij Uitgeverij Noordpers in Uithuizen aan het werk gekomen, waar ik intern opgeleid werd in, eerst handmatig en later digitale, opmaak van diverse kranten. Na 21 jaar dienstverband als vormgever vielen er wegens economische omstandigheden diverse ontslagen binnen de uitgeverij en daar was ik er een van.

Na mijn ontslag, en vele sollicitaties verder, uiteindelijk een jaar werkloos geweest, de stap genomen om van mijn hobby mijn vak te maken en voor mezelf te beginnen met Hofdesign en daarin mijn creativiteit tot uiting te brengen. Behalve tekenen zijn er nog een hoop dingen die mij boeien en waar ik in de toekomst leuke dingen mee ga doen

Het geeft mij enorm veel voldoening om met de portretten die ik van foto teken, een ander blij te maken.

yvon 2015 frost sepiaVanaf mijn 14e ben ik al samen met Alex Hofman en we zijn in 2001 getrouwd.

Samen hebben we twee kinderen: zoon Max en dochter Ronja. we wonen (nog steeds) in een prachtig verbouwd huis in Roodeschool, waar ik mijn eigen atelier heb en waar we met veel plezier wonen.

In opdracht teken ik portretten van mens en dier op A4 en A3 formaat in zwart/wit, kleur of een combinatie hiervan op zuurvrij 250 grams papier vanaf (digitaal) aangeleverde scherpe foto’s. Dit is al mogelijk vanaf € 50,-.

Ik werk gedetailleerd dus moet de foto van goede kwaliteit zijn en bij vergroten op het beeldscherm scherp blijven, zodat ik details van bijvoorbeeld lijnen in het gezicht, ogen e.d. goed kan zien.

Kijk gerust in mijn portfolio en blog om een idee te krijgen van het werk dat ik maak, is je interesse gewekt en wil je ook graag een portret laten maken, neem dan contact met mij op voor afspraken en prijsopgave.

Yvonne Hofman.