Nieuw werk

Het lijkt alsof ik de laatste tijd heb stilgezeten…

Maar niets is minder waar. Ik heb de afgelopen tijd aan verschillende lesgroepen met leerlingen in de leeftijden 8 t/m 65+ lesgegeven, moet daarvoor regelmatig nieuwe lessen voorbereiden, die ik afstem op o.a. niveau en wensen en dat kost nu eenmaal erg veel tijd.

Bovendien heb ik ondertussen al verschillende portretten getekend in zowel grafiet als kleurpotlood in opdracht. Helaas mag ik daarvan niet altijd het werk tonen op mijn website en social media omdat het vaak erg persoonlijke portretten betreft, met enige regelmaat in memoriam portretten.

Ik krijg af en toe de vraag hoe ik te werk ga, hoe lang ik over het tekenwerk doe en waarom ik bij het getoonde tekenwerk niet de originele foto laat zien. De tijd die ik in een portret steek, is enorm afhankelijk van hoe gedetailleerd en scherp de aangeleverde foto is en hoe gedetailleerd ik dus uiteindelijk het portret kan gaan uitwerken. Dat is vooraf erg lastig te zeggen ondanks dat ik al erg veel portretten heb getekend. kort gezegd: des te meer detail, des te natuurgetrouwer het portret, des te meer tijd er mee gemoeid is. De originele foto’s laat ik vaak niet (meer) zien bij het uiteindelijk getekend portret omdat ik me, naar mijn idee, niet hoef te bewijzen. Kijk naar al het tekenwerk dat ik heb gedaan en je ziet wat er allemaal mogelijk is. En ook dat is allemaal weer afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde foto. Omdat de portretten die ik tot dusver heb getekend erg persoonlijk zijn en ik na plaatsingstoestemming geen namen vermeld is het alleen voor intimi duidelijk of ik de getekende persoon of dier heb kunnen “vangen” in mijn tekenwerk.

Omdat ik ook eens weer wat nieuw, eigen werk wilde maken ben ik begonnen aan een serie “bekende” mensen. Dat doe ik uiteraard tussen de tekenlessen en tekenopdrachten door, dus het zal niet in een razend tempo gebeuren, maar ik hoop daarmee nog meer mensen te kunnen laten zien, wat ik allemaal tekenen kan. Zoals in mijn portfolio te zien is beperk ik me niet alleen tot portretten van mensen en dieren, maar ga een uitdaging als het tekenen van een huis, landschap, bedrijfspand, tattoo-ontwerp of logo-ontwerp ook niet uit de weg.

Ik hoop in elk geval dat de bezoekers en volgers van mijn website en bezoekers van mijn facebookpagina’s en Instagram (@yvonnehofman71) genieten van het werk dat ik maak en hoop nog eens in opdracht mooi tekenwerk voor ze te maken šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *