Opdracht in Pastelpotlood

Laatst kreeg ik de vraag een opdracht te tekenen inclusief de achtergrond. Normaal gesproken laat ik de achtergrond juist weg bij het tekenen van opdrachten in Grafiet of kleurpotlood, zodat de nadruk meer op het onderwerp ligt, en het niet wegvalt in de achtergrond.

Nu bleek duidelijk waarom de achtergrond óók getekend moest worden: vanwege de prachtige lucht en het bloemenveld rondom het onderwerp: de hond.

Dit portret heb ik getekend met pastelpotloden, terwijl ik normaal gesproken met grafiet of kleurpotloden werk, omdat ik daar erg scherp en gedetailleerd mee kan werken. Pastelpotlood is echter een héél ander medium: het is poederig, dus erg geschikt voor de subtiele kleurovergangen in bijvoorbeeld de lucht in dit portret.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat pastelpotlood niet echt mijn favoriete materiaal is om mee te werken: juist door de poederigheid, smeert het ook extra, dus is het voorzichtig werken om niet alle kleuren door elkaar te smeren, en ik wil eigenlijk nóg gedetailleerder werken dan ikzelf met pastelpotlood kan. Maar goed, ik heb mezelf hiermee uitgedaagd (het was niet de wens van de klant) en ben weer een hele ervaring, en een prachtig portret rijker!

Nou ja, de klant is natuurlijk een prachtig portret rijker en heeft die cadeau gedaan aan een stel waarvan deze hond hun beste maatje is. Erg mooi om cadeau te krijgen dus, en een levenslange herinnering aan iemand die hun dierbaar is.

Ik was uiteraard zeer tevreden over het eindresultaat en heb begrepen dat het ontvangende stel dat ook was 🙂 Ik heb dan ook plaatsingstoestemming gekregen voor dit prachtige tekenwerk.

Heeft dit portret je nou ook op een idee gebracht? Neem dan gerust contact met mij op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Ingelijst afgeleverd bij de opdrachtgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *