Tekenles #2 15 november 2017

Wat was het weer een gezellige, maar ook intensieve tekenles woensdagmiddag.

Vorige week vroeg één van de meiden of we ook eens 3D gingen tekenen. Dat was natuurlijk prima, dus ging ik begin deze week met de voorbereidingen van de les aan de slag.

Ook heb ik voor de les schaduwtechnieken voorbereid. Het is natuurlijk ook belangrijk technieken te leren, en welke potloden je het best waarvoor kunt gebruiken, en hoe ze bij de verschillende technieken vast te houden. Dat klinkt misschien niet echt leuk, maar is wel noodzakelijk om bij het tekenen te kunnen uitvoeren.

Tussendoor werd uiteraard veelvuldig gezellig gekletst en van de pepernoten en ranja genuttigd (hard werken maakt hongerig 😉 )

Sommige meiden waren wel erg snel klaar met de techniekopdrachten, en kregen tussendoor andere teken opdrachtjes.

Anderen zetten rustig, maar stug door om een goed resultaat te krijgen. Een enkeling kreeg de opdrachten niet af, helemaal niet erg!  Als je er maar plezier in hebt. (en dat was wel duidelijk!!)

Voor de rest had ik 3D tekenopdrachten ingepland, maar daar kwam maar een enkeling echt aan toe.

Dus een volgende les maar weer uitdiepen 🙂  het anderhalf uur vloog om!

Erg leuk dat deze groep zo enorm gezellig is en goed met elkaar kan opschieten ondanks de leeftijdsverschillen (8 t/m 11 jaar)

Er is weer van alles uitgelegd, uitgeprobeerd en besproken, ook hebben we natuurlijk even naar elkaars werk gekeken dat thuis al eens gemaakt was, en men complimenteerde elkaar!

Zelfs werk van een vorige les dat thuis nog was verbeterd was meegenomen!

 

De volgende les gaan we uiteraard weer iets heel anders doen! Geen techniek en materiaalkennis deze keer, maar heel erg leuk en lollig!

 

 

Voor nieuwe tekenlessen in 2018 en meer info kun je je opgeven via: yvonne@hofdesign.nl

of via het contact formulier.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *