Onthulling naam en logo nieuwe samenwerkingsschool

Vanmiddag om 16.30 uur werd de nieuwe naam en logo van de samenwerkingsschool te Roodeschool feestelijk bekend gemaakt op de (nu nog) H.H. Simonidesschool te Roodeschool.

De twee oudste kinderen en de twee jongste kinderen van de H.H. Simonidesschool en de O.B.S. Roodschoul mochten de naam en logo onthullen door een vlag hoog te houden.

onthulling logo

Dit feestelijke gebeuren werd gevolgd door veel ouders, kinderen, besturen en teams van beide scholen die het volgende schooljaar 2016/2017 verder gaan als samenwerkingsschool.

Een en ander onder genot van een hapje en een drankje, suikerspin en natuurlijk taart!……. met het nieuwe logo erop gedrukt.

Na een speech van de voorzitter van de MR Martijn Samshuijzen over de keuze van de naam (men kon als ouders en kinderen namelijk namen bedenken voor de nieuwe samenwerkingsschool en die inleveren) mocht ik nog uitleggen hoe wij als gezin aan de naam waren gekomen, en mocht ik uitleggen hoe het logo dat ik ontworpen heb, is ontstaan.

onthulling logo 1

 

De naam “sws de Dobbe” heeft als achtergrond: de straat waar vroeger de openbare basisschool stond, met uitzicht op de Christelijke school, heette vroeger “Dobswal”.

En “Dobbe” betekent in het Gronings: “kuil”.

Hiervoor hebben mijn gezin en ik samen met mijn schoonmoeder, die een enorme kennis heeft over het Roodeschool van vroeger, zitten brainstormen, waarna we dus op “de Dobbe” uitkwamen.

Creatief als ik ben heb ik gelijk bij de naam twee schetsen aangeleverd van mogelijke logo’s. Dat werd gewaardeerd.

Nadat de naam gekozen was door MR, klankbordgroep en teams, werd ik gebeld of ik ook het logo wel wilde ontwerpen. dat wat ik had aangeleverd was te gedetailleerd, het moest “grafisch” worden. Makkelijk te verkleinen, zonder dat details verloren zouden gaan en in kleur.

Na enkele proefversies en de feedback erop ben ik tot het uiteindelijke logo gekomen die ook door de bovenschoolse besturen goedgekeurd werd.

Het verhaal achter het logo is het volgende:

De twee handen stellen de beide samenwerkende scholen voor, die vormen samen een kuil (de Dobbe). Daarin de verschillende kinderen die samen naar de samenwerkingsschool zullen gaan, uitgedrukt in diverse kleuren, en daarboven natuurlijk de naam “sws de Dobbe”

Als aandenken kregen alle kinderen een mooie mok mee naar huis met daarop de naam en logo van de nieuwe school.

IMG_6909

Ook ikzelf kreeg een mok omdat ik het logo had ontworpen en we samen de naam hebben bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *