“Tattoo met betekenis”

Via Facebook deed iemand in augustus 2015 een oproepje aan creatievelingen die tegen betaling een mooi tattoo ontwerp konden maken.

 

Er waren een paar mensen die reageerden, maar ik werd door de dame in kwestie “uitgekozen”.

Haar vader was muzikant en was overleden. Om een mooie herinnering aan haar vader te hebben wilde ze een tattoo laten zetten.

Haar ideeën waren duidelijk: De gitaar van haar vader met een gebroken snaar moest op haar onderbeen en de tattoo moest dan doorlopen op haar voet in de vorm van bloemen.

Ze mailde me foto’s van de gitaar, en wat voorbeelden van bloemtattoo’s, dus ik kon meteen aan de slag.

Mijn idee was om de gebroken snaar door te laten lopen op haar voet, van waaruit dan de bloemen zouden ontstaan.

Eerst maakte ik een ontwerp, die ik na goedkeuring “inkleurde” (de tattoo moest in zwart wit, maar ik ging natuurlijk met grijstinten werken voor een mooier en realistischer effect).

De gitaar is 12 cm lang en zou op de rechterbeen/voet komen.

Ik heb niet de bloemen gebruikt die ze als voorbeelden stuurde, maar ben een beetje eigenwijs geweest en heb voor een realistische lelie en lelie in knop gekozen i.v.m. de symboliek: Vergankelijkheid, liefde, zuiverheid, licht, vrede, koninklijke waardigheid en zo zijn er nog meer betekenissen. De lelie geeft bovendien uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

Ze was er sprakeloos en emotioneel van en vond de symboliek erg mooi, mailde ze me nadat ik een foto van het ontwerp gestuurd had.

scan 600dpi kleur  scan 600 dpi grijstint ingekleurd

Het eerste uitgewerkte ontwerp en de ingekleurde versie.

 

Is je interesse gewekt en wil je ook graag een tattoo laten ontwerpen?

Neem gerust contact met mij op.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *